top of page
Background.jpg
Irina and Maria

OM OS

Rub & Stub blev grundlagt i 2016 af Irina Bothmann og Maria Abrahamsen med missionen om at reducere madspild og fremme bæredygtighed gennem viden, inspiration og motivation. Rub & Stub tilbyder forskellige ydelser inden for bæredygtighed og madspildsreduktion til alle aldersgrupper, institutioner, organisationer og virksomheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af ydelser designet til at hjælpe jer med at øge bæredygtigheden og reducere madspildet. Allerede i 2013, inden Rub & Stub blev etableret, samarbejdede Irina og Maria om at etablere, udvikle og drive et spisehus, der satte madspild på menuen ved at bruge overskudsvarer som det bærende fundament. Spisehuset blev drevet med hjælp fra frivillige, og netop Spisehuset er Rub & Stubs grundsten.

Background_edited.jpg
Maria
Irina
Maria

MARIA ABRAHAMSEN

Medstifter & ejer
Projektleder & koordinator

"Som jeg ser det, leder vores moderne madkultur, drevet af en høj levestandard og impulsdrevne hverdagsmønstre, til en manglende forståelse for værdien af vores fødevarer. Det fører i sidste ende til ubæredygtige fødevarevalg og meget mere madspild. Hvis vi oprigtigt ønsker at leve mere bæredygtigt og herunder at reducere vores madspild, skal vi være klar til at ændre på vores mad og forbrugsvaner. Vi skal forstå og anerkende værdien af bæredygtige fødevarevalg, både de økonomiske, klimamæssige og sundhedsmæssige værdier. Anerkender og forstår man værdien, bliver det mere naturligt at efterleve. Det er vores fineste opgave i Rub & Stub at hjælpe vores samfund og kunder med at anerkende og forstå disse værdier. Ved at oplyse om konsekvenserne af miljøbelastende fødevarevalg og madspild, og ved at give praktiske redskaber og løsninger, kan vi ændre den måde, der tænkes om mad på og mindske madspildet. Det handler ikke kun om at spare penge eller hjælpe miljøet, men også om at skabe et mere ansvarligt og retfærdigt fødevaresystem for alle."


Tag fat i Maria:

+4523435640

Maria@spisrubogstub.dk

  • LinkedIn
Irina

IRINA BOTHMANN

Medstifter & ejer
Kok & madspildskonsulent

"Jeg bliver så tit spurgt efter de simple 5 gode råd til at undgå madspild. Jeg kæmper lidt og finder på et råd eller to, selvom jeg er af den overbevisning, at problematikken stikker dybere end noget, der kan løses med et par hverdagsfif.  Mine råd viser sig altid at bunde i klassiske køkkendyder og handle om bæredygtighedsforståelse og ikke bare madspild. De afslører, at det, jeg ser som den største kilde til det store madspild og manglende bæredygtighed, er ønsket om hurtige løsninger og vigende køkkenevner. Vi glemmer, hvad der er i køleskabet, vi gider ikke spise det samme som i går, vi ved ikke hvad broccoliresten kan bruges til, osv.  Så mit ene råd er i virkeligheden lidt mere krævende: Vi skal lære at lave, forstå og respektere mad og råvarer igen."


Tag fat i Irina:

+4529727865

Irina@spisrubogstub.dk

  • LinkedIn
bottom of page