top of page
Background.jpg
Irina and Maria

RUB & STUB 

Rub & Stub blev grundlagt i 2016 af Irina Bothmann og Maria Abrahamsen med missionen om at reducere madspild gennem viden, inspiration og motivation. Rub & Stub tilbyder forskellige ydelser inden for bæredygtighed og madspildsreduktion til alle aldersgrupper, institutioner, organisationer og virksomheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af ydelser designet til at hjælpe kunden med selv at kunne gøre en forskel i kampen mod madspild. Allerede i 2013, inden Rub & Stub blev etableret, samarbejdede Irina og Maria om at etablere, udvikle og drive et spisehus, der satte madspild på menuen ved at bruge overskudsvarer som det bærende fundament. Spisehuset blev drevet med hjælp fra frivillige, og det er Rub & Stubs grundsten.

Background_edited.jpg
Maria
Irina
Maria

MARIA ABRAHAMSEN

Medstifter & ejer
Taler & projektleder

"Som jeg ser det har vores moderne madkultur ført til et betydeligt problem med madspild, drevet af vores høje levestandard og impulsdrevne hverdagsmønstre. Hvis vi oprigtigt ønsker at opnå en reel forandring og reducere vores madspild, skal vi være klar til at ændre på vores mad- og forbrugskultur, og vaner. Det kræver, at vi oprigtigt anerkender værdien af at undgå madspild, både de økonomiske og klimamæssige værdier. Hos Rub & Stub ser vi det som vores fineste opgave at hjælpe vores samfund og kunder med at forstå denne værdi og motivation. Ved at oplyse folk om konsekvenserne af madspild og give dem praktiske redskaber og løsninger kan vi ændre den måde, der tænkes om mad på, og mindske spildet. Det handler ikke kun om at spare penge eller hjælpe miljøet, men også om at skabe et mere ansvarligt og retfærdigt fødevaresystem for alle."


Tag fat i Maria:

+4523435640

Maria@spisrubogstub.dk

  • LinkedIn
Irina

IRINA BOTHMANN

Co-founder and co-owner
Chef & food waste consultant

"Jeg bliver så tit spurgt efter de perfekte 5 gode råd til at undgå madspild. Jeg kæmper lidt og finder på et råd eller to, selvom jeg er af den overbevisning, at problematikken stikker dybere end noget, der kan løses med et par hverdagsfif.  Mine råd viser sig altid at bunde i klassiske køkkendyder. De afslører, at det, jeg ser som den største kilde til det store madspild, er hurtige løsninger og vigende køkkenevner. Vi glemmer, hvad der er i køleskabet, vi gider ikke spise det samme som i går, vi ved ikke hvad broccoliresten kan bruges til, osv.  Så mit ene råd er i virkeligheden lidt mere krævende: Vi skal lære at lave, forstå og respektere mad og råvarer igen."


Tag fat i Irina:

+4529727865

Irina@spisrubogstub.dk

  • LinkedIn
bottom of page